Ik wil.. onze leden iets extra’s bieden

Marktonderzoek

Marktonderzoek is van strategisch belang. Je blijft ermee op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw markt en het verschaft je nieuwe inzichten en ideeën. Oostdam & Partners verricht zelf onderzoek, maar werkt sinds 2019 ook samen met het Ratinginstituut Financiële Dienstverleners.

Het RiFD verzamelt systematisch gegevens over financiële dienstverleners. De RiFD-database bevat een schat aan objectieve informatie. Gezamenlijk analyseren en interpreteren we die data en brengen daarover rapporten uit. De inhoud van de ‘Marktflitsen Intermediaire Adviesmarkt’ helpt actoren op het financiële speelveld bij het in kaart brengen van hun kansen op de markt en het nemen van betere beslissingen.

Recente voorbeelden van ‘Marktflitsen’ zijn die over de starters en stoppers onder de financiële dienstverleners en die over de 100 belangrijkste personen in de financiële adviessector.

Oostdam & Partners deed eerder zelf marktonderzoek naar onder meer het gebruik van dienstverleningsdocumenten (dvd’s) en de inzet van serviceabonnementen als businessmodel voor advieskantoren.

Let's talk